Til forsiden


På Småbåtbrygga

Overnatting i båten.

Jeg hadde en opplevelse i helga som jeg vil dele med medlemmene i laget.

Det kunne ha blitt en dyrekjøpt erfaring og derfor vil jeg gå ut med dette.

Ikke alle som farter ute med båten i helgene gjør som vi gjorde, men temperaturen var nær null grader utenfor når vi skulle legge oss til ro for natten.

Vi lot derfor varmeren være på, og slo den ned på minimum for at det ikke skulle bli alt for kaldt.

Jeg bråvåknet kl 02.45 av at røykvarsleren slo seg inn. For opp i en fart og oppdaget at hele båten var dekket med tykk av røyk innvendig.

Fikk opp dører og vinduer i en fart og fikk kona ut på dekk. Fikk slått av varmeren og satte på vifteanlegget på for fullt, samt defrostervifta. Har eget vifteanlegg utenom varmeren.

Visste ikke om det var brann i maskinrommet eller om det var varmeren som spydde ut røyk. Åpnet derfor forsiktig luken til maskinrommet og røyken veltet ut, men det var heldigvis ikke åpen flamme. Det viste seg at det var varmeren som spydde ut røyken og som da stoppet etter hvert når den hadde fått kjølt seg ned.

Moralen her er at du aldri skal stole på såkalt idiotsikkert utstyr, og ikke minst sørge for at røykvarsleren har nytt batteri. Har som en gylden regel at vi skifter batteri i varsleren når sesongen starter og sjekker den hver gang vi skal på tur.

 

Hilsen et medlem i Småbåtlaget.

 


Sist oppdatert 20.04.09.